lördag 28 mars 2009

ODLINGSDAG HÖGSBO BIBLIOTEK






















Lördag den 28 mars samlades högsboborna i bibblan för att "Krama klotet". Miljödagen hette så. Odlingsexperten Micha Zurowetz från Botaniska inledde med odlingstips. Sen blev det allsång och grisnamn. 
Micha berättade om sina balkongodlingar med galet mycket ätlig växtlighet. Kryddor, äpplen, päron, aprikoser och 20 kilo tomater varje år. Fullt med folk av alla åldrar lyssnade och ställde frågor om jord och spindlar och vattning. Utöver tips om odling och information om Stadsjord fick alla besökare med sig fröer och några kånkade hem miniväxthus som de vann på lotteriet. 
ALLSÅNG OCH GRISNAMN
I samband med en ekologisk superlunch anrättad och serverad av Måltidsservice i Högsbo drog allsången igång. Ljuvliga Änglamark, en räcka Lönneberga-sånger med en hel del gris i och så ett par 50-talslåtar på vegetariskt tema. Här dansar Herr gurka, ni vet och så underbara "...men den som äter palsternackor, han går inte av för hackor..."
OCH VINNAREN ÄR...
Den högt ärade grisnamnsjuryn har bestått av Anna Mannheimer och Anna-Lena Brundin. Bägge mycket välmeriterade och lämpliga för uppdraget att vaska fram den bästa trojkan namn bland högsbo-barnens alla förslag. 
Vinnande förslag blev: Vovven (den bruna), Sötnos (den svartaste) och Måla (den ljusare med vitt öra). Barnen som föreslagit namnen bjuds in till en liten namnceremoni ner hos grisarna om någon vecka. (det är i skrivande stund oklart vilket dagis som lämnade vinnarnamnen).
Micha till vänster i bild, grisen i bild heter numera  Måla. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar