söndag 19 december 2010

Blomstertiden är nu!


Den andra omistliga och traditionella Eldblomma har hållit i Högsbo. Kallt som attan, sång och dans, priser, eldkonstnärer och brinnande blomster. En ny blomma tändes och sen dracks aroniaglögg med hembakt.
Årets eldfest arrangerades av Bergsjön SDN, Familjebostäder, Grön Kultur Högsbo, Högsbo SDN och Stadsjord. Tack alla som drog arrangemanget och gjorde det möjligt. Målet för nästa mål är att öven tända en blomma i Bergsjön och kanske på andra platser.
Trumma och eldsluk
Magdalena från Brännö lirade shaman-trumma coh sjöng vackert mot vinterkvällen. I showen vävdes två killar som stoppade brinnande fackor i munnen och värmde sitt bara skinn med brinnande eld. Barnen i publiken fick en snabbdemonstattion hur man inte ska göra i de levande ljusens juletid.
Ny blomma slog ut
Förra årets pampiga svetsade blomma tändes till trum- och elddanskomp och samtidigt tändes den nya blomman. Karin Grundberg, ordförande i Grön Kultur Högsbo, har svetsat blomman tillsammans med sin vän. Den ser ut som en barsk tistel och lyste upp natten så bra at ttill och med blålysande brandkår kom är hälsade på lagom till glöggen. "Hela parken står i lågor" sa nån som ringde och larmade.
Pris till 2010 års stadsjordbrukare
Stadsjord belönade 2010 års stadsjordbrukare med diplom och en engelsk outslitlig grep. Kalle Högberg - Sylt från stan - fick priset för sitt fantastiska arbete med att samla och förädla bär och frukt från stadens odlare.
2010 års silvergris
Två stycken hedersdiplom med åtföljande silvergris i kedja gick till Lena Jansson och Elisabet Olsson för deras arbete som grisvolontärer. Utan Elisabet, Lena och de andra fantastiska volontärerna i Högsbo hade projektets vidd och innehåll aldrig kunnat säkras.

Stadsjord vill tacka alla som gjord säsongen 2010 möjlig. Odling, grisar, samvaro och samtal om ett mer hållbart kvarter har lyft fram Göteborgs potential på ett extraordinärt sätt.

Bilderna är tagna av Liv Vikingsson och Karl Johansson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar