torsdag 10 december 2009

Högsbos mönstergrisar!
Länsstyrelsens djurexperter har kontrollerat hur Vovven, Måla och Sötnos har det. "Vi önskar att alla grisar hade det lika bra som grisarna i Högsbo!" lyder omdömet efter besiktningen.
Många som ser grisarna i Högsbo undrar om de inte fryser och om de inte mår dåligt när det är så lerigt. Länsstyrelsens djurexperter hälsade på våra grisar för ett par veckor sedan och konstaterade att visst är det lerigt i hagen men det är ingen fara. Huset är fint och de har gott om halm. Dessutom syns det att tjejerna är friska och mår väldigt bra, konstaterar Katarina på Länsstyrelsens djurenhet.
Glas i sluttningen
Länsstyrelsen hälsar att de såg glas i sluttningen där grisarna ska gå senare i vinter. Vi lovar att städa riktigt bra innan grisarna flyttar dit. Vi ska dessutom fundera ut en smartare lösning för grisarnas vatten. I dagsläget är det svårt att göra rent vattenhon. Vi tar gärna emot tips på bättre vattenlösning!
Om ni har tips ring Niklas Wennberg 0703-70 80 04 eller maila niklas@hylapond.se

2 kommentarer:

  1. Nu finns grisarna på Facebook

    Gruppen : "Grisarna i Högsbo!"

    SvaraRadera
  2. Hej Niklas och stadsjord! Vilken härlig blogg, ska genast börja följa den, vilket underbart projekt ni driver!! MVH// Therese (från griskursen i Skara)

    SvaraRadera