måndag 21 december 2009

Vem sade att blomsäsongen var över?Vi tänkte tacka för en fantastisk odlingssäsong. Så vi svetsade en järnblomma och bjöd in till Eldblomma. Massor av folk, varm glögg, trummor och sång och en brinnande 5-meters midvinterblomma.

Eldblomma var avslutningen på Lys upp Högsbo som startade med fackeltåg från torget ner till kyrkan. Det var 6-7 grader kallt och en riktigt snygg vinterkväll med varma mössor och rödfrusna öron.
2009 års Stadsjordbrukare
Innan Eldblomma tändes delades två priser ut till 2009 års Stadsjordbrukare.
1. Göteborgs Interreligiösa råd mottog priset för sitt mod att fokusera stadsodling som en prioriterad samhgällsfråga. "Göteborgs religiösa ledare förklarar att nyodling är en av de viktigaste insatserna för integration mellan generationer, traditioner, kulturer och religioner. Göteborgs Interreligiösa Råd lyfter fram stadsjordbruket i Högsbo som en föredömlig modell för bygget av en roligare, intressantare och i alla avseenden mer hållbar stad." Rabbin Peter Borenstein tog emot priset.
2. Grön kultur Högsbo tog emot det andra priset Stadsjordbrukaren 2009. "Grön kultur Högsbo har förverkligat drömmen om en lustgård med plats för möten, samtal, skönhet och stillhet mitt i staden. Föreningen har på några få månader varit den viktigaste parten i arbetet att etablera odlingen i Högsbo som en föredömlig modell för småskalig produktion av mat, vänskap och kultur."
Diplom till grisvännerna
Förskolan Sjupundsgatan, avdelningen Humlan, fick diplom för att de hittade på våra grisflickors namn. "Vi hoppas att ni fortsätter att vara grisarnas bästa vänner och ser till att de får lämpligt stöd under deras uppväxt och liv som ska bli långt och lyckligt." stod att läsa på diplomet.
Svetsad blomma
Stadsjord och Grön kultur Högsbo fick generös hjälp av bland annat två svetsproffs för att bygga järnblomman. Blomman som mätte ungefär 5 meter restes över odlingarna och fylldes med ved för att lysa upp vinterhimlen. Tack ska ni ha alla ni som arbetade med och besökte Eldblomma som flammade länge mot Högsbo-himlen. Stort tack till Lena och hennes sångerskor som ledde fackeltåget på plats och sjöng och spelade i gnistregnet.

Arrangangörer för Lys upp Högsbo med Eldblomma var: Familjebostäder, Göteborgslokaler, Grön kultur Högsbo, Högsbo kyrka, SDN Högsbo och Stadsjord. Snyggt jobbat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar