tisdag 29 maj 2012

Växthus 1 på plats


Nu står Kvartersodlats första växthus på plats. 64 varma kvadrat för mat, odling och möten. 

Vårt efterlängtade växthus står på plats hos Kvartersodlat sedan ett par dagar. Grundläggning med så kallat pålkap som ram och sen kom Göran och Jurij från leverantören Bredegården och skruvade i två dagar. My Frid, Stadsjord, har dragit upp merparten av plantorna som nu börjar flytta in och raderna med sålådor växer. 
PLATS FÖR FIKA
Växterna kommer att samsas med fikagäster. Vi räknar med att kunna rymma 40 sittande gäster och till och med några till om det kniper. Bokningarna har redan börjat trilla in och det ska bli så kul att ta emot och berätta och så småningom kunna servera mat med betydande inslag från egna trädgården. 
LUNDBY OCH FASTIGHETSKONTORET ÄR HUVUDSPONSORER
Kvartersodlat drivs som 2011 som partnerskap mellan Kvillbäcken, Lundby och Stadsjord. 2011 lämnade Fastighetsnämnden ekonomiskt stöd och i år fortsätter fastighetsnämnden med sin support genom att bekosta växthuset. Med Lundby som huvudsaklig finansiär av driften av Kvartersodlat uppvisar Göteborg en fantastisk öppenhet iför och vilja att utforksa stadsjordbrukets möjligheter. Hatten av för en kommun som är på hugget. 
FÖRSTA GURKORNA NOSAR PÅ TIO!
Idag nosar de största gurkorna på tiocentimetersstrecket på måttbandet. Och tomaterna är på gång...och chili och lådvis med squashplantor och annat gott. Välkomna på lördag till trädgårdsfest hos oss på Kvartersodlat! Gott käk fika och trädgårdssnack. Från elva till tre.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar