lördag 2 juni 2012

Trädgårdsfesten Kvillebäcken

Lundbypolitikern Helen Ohlsson i mitten omgiven av andra politiker. Max Reijer till vänster är en flitig odlare och representant i Botaniskas styrelse. Varför ser Helene allra nöjdast ut...  

 White arkitekter hade spanare ute. 
Smakbitar från framtidens saluhall. Smaka på framtiden - går det?Nina och Viktoria i caféet.My har dragit upp alla tomater, kronärtskockor, gurkor och andra växter på Kvartersodlat. 
John har hjälpt Stadsjord att bygga grishus, stängsla och bygga odlingsbord på Kvartersodlat. 


Idag har vi haft trädgårdsfest hos Kvartersodlat. Fint väder, nytt växthus, loppis, grillat, vänliga människor. Helt enkelt världens mysigaste byggplats. 
Lördagens trädgårdsfest blev strålande fin. 500 matgäster som antingen käkade Wasa Allés delikatesser eller buffén som vittnade om saluhallen som är på gång 2013. Soptrollkarlen trollade med barnen, hundarna tiggde lammkotletter. Tomater, solrosor och bönor sträckte på sig i solen. 
FÖRSTA VÄXTHUSET 
Vårt första växthus inspekterades av nyfikna och många undrade om man kan köpoa växter redan nu. Litet senare tar vi upp konkurrensen med växternas Ikea som Plantagen och Blomsterlandet. Tänk att vi kommer att odla kål, tomater, kålrot och majs att sälja som pluggplantor från en av stadens skräpytor. Växthuset på 64 kvadrat finansieras av fastighetsnämnden och vi som fyller det med växter och cafégäster är väldigt stolta och tacksamma över fastighetsnämndens engagemang. 
FIKET ÖPPNAR SNART
Nu e vi på gång. Cafét öppnar snart (vi har äntligen fått vatten). Torsdagskvällar blir vår evenemangskväll och program är på gång. Kvarvarande odlingspallar ska delas ut. Håll ögonen öppna för nu ska vi börja kommunicera. 
Tack alla som kom på Trädgårdsfesten och som arrangerade och hjälpte till. Vad bra det blev!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar