tisdag 19 juni 2012

Vattenstad - utställning i Älvrummet

I fredags öppnade Vattenstad - en utställning om Göteborg och den blöta sidan av våran stad. Kajerna, kanalerna, havet och regnet. Stadsjord/Kvartersodlat gästspelar på land och till sjöss. 
Utställningen på Älvrummet är riktigt snygg och intressant. Känns som att det kan bidra till en göteborgsk uppryckning när det gäller att använda vattnet när staden ska gestaltas och upplevas av göteborgare och besökare. Snyggt jobbat av gänget bakom satsningen. 
Stadsjord flyter
Stadsjord/Kvartersodlat har bjudits in för att anlägga en stökig och trevlig trädgård som inramning till de fina sittytor som inramar Älvrummet. Massa färg, sköna stolar och köksträdgård. Det blir helt enkelt oemotståndligt. 
Till invigningen av Vattenstad riggade Stadsjord en flytande trädgård i gästhamnen nedanför. 20 sorters ätliga växter och plats för ett litet lunchsällskap. TV4 kunde inte motstå arrangemanget och gjorde ett fint reportage som sändes i måndags. 
Förtöjd vid Lejontrappan
Nu har flotten avgått och ligger förtöjd vid Lejontrappan där den ligger i sommar som del i en dialog om stadens vattenytor. Drömmen är att komplettera den ensamma flotten med fler och med plats för kaffe och bulle i det flytande gröna. 


















1 kommentar:

  1. Men ÅH!så fina växtskyltar..!
    Finns de månne att köpa någonstans?

    SvaraRadera