måndag 24 september 2012

Internationell konferens hos Kvartersodlat


Snart kommer gästerna.


Stadsjord/Kvartersodlat stod värd för en internationell konferens i mitten av september. Det blev containerföreläsningar om hållbar stad och förstås zuccinikaka från tomten. 
Göteborg valde Stadsjord som värd för studiebesök och seminarier två dagar den 16 och 17 september. Det var väldigt roligt att bli tillfrågade och ännu roligare att genomföra. Bägge dagarna startade på Brända tomten där Niklas Wennberg berättade om platsen och Stadsjords arbete och samverkan med partners som Göteborg stad och Kvillebäcken. 
CONTAINERFÖRELÄSNING
Det var litet nervöst att rigga konferens för en publik från hela världen på vårat sätt men det blev riktigt bra. Enkelt och lite ruffigt med utesittning och bildvisning i en container. Men sån är våran värld. Tisdagen blev litet väl väderpräglad eftersom vi fick skyfall och hagel som tvingade in sällskapet i växthuset. Föreställ er föreläsning i ett växthus som hamras av spöregn och hagel...minst sagt intressant. Men vi hade riktigt skoj.
KVARTERSVÄXTHUS I FOKUS
Stadsjords föreläsning innebar att vi kunde berätta för en internationell publi att vi står inför den spännande satsningen att materialisera ett multifunktionellt "Kvartersväxthus" med plats för odling, sociala ytor, café, pedagogik, vattenbruk med mera. Partners i detta arbete är idag Nötkärnan, White, Stadsjord och Älvstranden Utveckling. 












STJÄRNOR PÅ TOMTEN
Bland alla intressanta gäster märktes till exempel Nicole Foss som är finansanalytiker från Canada. Klart att vi pratar gott om henne när hon kommenterar Stadsjord/Kvartersodlat så här:  
"Hello Niklas, 
Thank you for today's visit to Stadsjord. It was absolutely fascinating, and exactly the way to prepare cities for hard times, when long supply chains may be broken and local produce will be so important. I am a strong advocat of bottom-up solutions provided by local communities finding innovative ways to use urban space."




Spansk föreläsning om medborgarinitiativ i stadsplaneringen.


Nicole Foss, finansanalytiker från Kanada. 

Äntligen har de smakfulla italienarna fått upp ögonen för Stadsjord. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar