lördag 13 augusti 2011

Presentation café-meny
Torsdagen den 11 augusti provsmakades Kvartersodlats café-meny. Kallskuret lamm med rödbetschutney och färskostcreme med vitlök och örter. Squash-kaka med tagetes och småkakor. Det börjar bra.
Cilla och Tove höll i provsmakningen för café- och trädgårdspersonal. Tanken är att nästan all mat från caféet skall bära spår av den egna trägården eller odlingar i kvarteret eller på Hisingen.
Lamm från grannen
Dagens rostade lamm kom från Akbars chark som ligger granne med cafét. Lammet tillsammans med färkostcremen och rödbetschutney och den syltade squashen var suverän. Tack Akbars, Cilla och Tove som fick ihop den höjdarkombinationen.
Radio var där
Lasse Edfast från Sveriges Radio var med och bandade intryck från provsmakningen och materialet sänds måndag morgon 07.20.
Start måndag 15 augusti
Cafét öppnar måndag 15 augusti 14.00 och har öppet till 19.00. 14-19 varje vardag till och med oktober. Och vi hoppas kunna bygga växthus för att förlänga säsongen. Hoppas, hoppas.

Bilder: 1.Mischa (konsument) och Cilla (producent). 2. Konsument. 3. Tove och Nina i cafét. 4. Rödbetschutney och syltad squash. 5. Från vänster: Nina, Tove och Rebecka. 6. En minut senare. 7. Maja och Peter. 8. Tove. 9-10. Tack kära elektriker att ni gav oss el till kaffebryggaren och kylen. 11. Squash-kaka med tagetes från trädgården.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar