söndag 20 september 2009

Stadsjord och ärkebiskopen


Onsdagen den 16 september stod Stadsjord inför ärkebiskop Anders Wejryd och ytterligare ett antal samfundsledare. Det kändes högtidligt och lovande. Tänk om kyrkan lockas till en storskalig omställning av markanvändningen.
I slutet av november 2008 Stod Stadsjord på scenen i Uppsala under Interfaith Climate Summit, ett klimatmöte som samlade mer än 1 000 religiösa talesmän från hela världen. I Uppsala var det biskop Carl-Axel Aurelius, rabbin Peter Borenstien och Niklas Wennberg som pratade inför en fullsatt salong. Så full att många fick avvisas av platsbrist. Då fanns inga grisar och ingen odling, bara önskan. 
Kul att rapportera
Nu var det roligt att inför ärkebiskopen berätta att våra tankar fungerar. Grisarna kom och segrade och odlingen startade med hjälp av fantastiska föreningen Grön Kultur Högsbo. Odling och djur är ett sätt för kyrkan att komma närmare människorna och att göra platsen vackrare, intressantare och oändligt mer produktiv. Tillsammans med föreningen Etik & Energi kan Stadsjord bidra med kunskap hur förändringsprocesser på temat jord, odling och djur drivs. 

Hör av er: Om ni vill ha mer information eller behöver hjälp att göra en förstudie kring odling på er mark, hör av er till Stadsjord så resonerar vi om saken. Niklas Wennberg 0703-70 80 04.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar